Skip to content

johan van bever

advertentie

SVVO wil antwoorden
De oppositiepartij SVVO wil weten wat het sluikstort van Scheurbroek aan de gemeente al heeft gekost. Op de gemeenteraad kwam daar geen antwoord op.

Eerder werden de burgemeester en drie schepenen veroordeeld tot een boete wegens sluikstorten. Zij gaan tegen de uitspraak in cassatie.

Op de gemeenteraad vroeg SVVO naar de totale kostprijs van de zaak aan de Oosterzeelse gemeenschap. Er werd geantwoord dat SVVO de cijfers al eens gehad heeft. Dat is intussen drie jaar geleden. Sindsdien zijn er volgens SVVO nog kosten gemaakt voor de sanering en waren er de gerechtskosten. De inwoners moeten dit betalen, dus zij hebben het recht om dat te weten zeggen Luc Verbanck en Filip Michiels.

Verbanck en Michiels tillen er zwaar aan dat het schepencollege de veroordeling minimaliseert en in het belachelijke trekt. De mensen in Oosterzele weten niet wat er gebeurde en hebben geen idee van wat er in het arrest staat zeggen ze.

Intussen onderzoekt SVVO een ander dossier. Het gaat over het toekennen van aanbestedingen. Op een vraag over deze zaak kreeg SVVO tijdens de gemeenteraad ook geen antwoord.