Skip to content

johan van bever

advertentie
Op het Belgisch Kampioenschap Masters in Ninove haalde Patrick De Puydt van Zottegem Atletiek de nationale titel.

Op het Belgisch Kampioenschap outdoor in Oordegem behaalde Florian Ligneel van Zottegem Atletiek zilver in het Kogelstoten (7kg) met een worp van 12m46cm.
De dames van Volleybalclub MEZO uit Erwetegem werden ontvangen op het stadhuis van Zottegem. Zij behaalden de titel in tweede provinciale en komen vanaf september uit in de hoogste provinciale reeks. Na enkele jaren net niet, lukte het hen om deze keer wel kampioen te spelen. Het volleybal bestaat trouwens 50 jaar in Zottegem en een titel is een mooie kers op die taart.
De Zottegemse profrenner Stijn Vandenbergh (33) liep dinsdag een hersenbloeding op bij een massale valpartij in de openingsrit van de Vierdaagse van Duinkerke. 


Julie Lenssens, aangesloten bij de ACG-kern Zottegem, nam als Belgische vertegenwoordigster deel aan het Open Nederlands Kampioenschap verspringen para-atletiek in Terneuzen.


Tijdens de provinciale kampioenschappen in Gentbrugge (dag1) en Lebbeke (dag2) behaalde Zottegem Atletiek 3 medailles. 8 ZA-atleten kwamen in actie en 3 medailles werden hun deel: brons voor juniore Maaike Deplorez in het speerwerpen, goud voor junior Florian Ligneel in het kogelstoten en goud voor cadet Lucas Lievens op de 1500m.