A realistic, high-definition image of an investigation underway within a maritime police station. Please include various clues such as scattered police reports, photos, a partially cracked open safe, and yellow police tapes around the safe. In the scene, provide a depiction of a diverse group of investigators including a South Asian female officer in her uniform, a Caucasian male detective with a magnifying glass, and a Hispanic female forensic analyst examining fingerprints.

Onderzoek gaande naar vermiste gelden uit de veilige van de maritieme politie

Ongeveer 24.000 euro is verdwenen uit een kluis bij de maritieme politie in Zeebrugge, wat heeft geleid tot een onderzoek naar de verdwijning. Het ontbrekende geld werd ontdekt door een werknemer die terugkwam van ziekteverlof, wat wijst op een mogelijke diefstal.

De werknemer die verantwoordelijk was voor de kluis was enkele maanden met ziekteverlof en merkte bij terugkomst op dat er 24.000 euro ontbrak. Het geld in kwestie wordt verzameld van zeevarenden die aanmeren in de haven van Zeebrugge en die verplicht zijn om een visum te kopen om door het land te reizen, variƫrend van 25 tot 100 euro, contant betaald bij grenscontroleposten.

Een functionaris van de federale politie, inclusief de maritieme afdeling, uitte de intentie om over te schakelen naar digitale transacties om de noodzaak van contant geldbeheer en kluizen te elimineren, waardoor het proces wordt vereenvoudigd.

Naar aanleiding van de vermeende diefstal overweegt de federale politie de betrokkenheid van hun eigen agenten bij de misdaad. “Toegang tot de kluis is beperkt en vereist een code en badge voor toegang. Daarom kan de mogelijkheid van interne betrokkenheid niet worden uitgesloten, wat een schande en verraad aan collega’s zou zijn,” zei Berger, woordvoerder van de federale politie.

Het onderzoek staat onder leiding van het Parket van West-Vlaanderen en de Algemene Inspectie.

The source of the article is from the blog anexartiti.gr

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *